Wednesday, March 4, 2015

Redha

Bismillahirrahmanirrahim .

Assalamualaikum w.b.t

Sudah terlalu lama tak menulis di blog ini . Kekangan masa menghalang aku untuk menulis di sini .

Alhamdulillah dah hmpir 18 tahun berpijak di bumi Allah ini .

3/3/2015 ...

hari yg sangat bersejarah bgi pelajar2 batch 97 .. termasuklah diri ini .

Alhamdulillah atas rezeki yang Allah berikan . sangat2 bersyukur tak terkata walaupun result tak segempak sahabat2 yang lain . Hanya mampu menangis kegembiraan , dan redha dgn segala apa yang Allah beri .

Rezeki Allah tu luas .

perjalanan kita sebagai hamba Allah masih jauh lagi . banyak lagi cabaran yang berliku yg bakal kita harungi . Result SPM tu just muqaddimah kehidupan kita yg sangat jauh itu ..
so , husnuszhon dengan Allah . DIA thu ape yang terbaik tuk kita .

# Redha , Sangka baik :)

kepada buah hatiku , Mak n abah ..

maaf beribu kali maaf sebab tak dapat nak happy kan mak n abah .. itu sahaja yg mampu anakmu ini beri .. inshaAllah , kejayaan yang lbih gempak menanti di luar sana .. Allah itu maha adil kan ? manusia takkan selama-lamanya gagal . Kadang-kadang kita di bwah , kadang2 kite berada di atas . khidupan kita ibarat roda yang berputar-putar . kita takkan sentiasa berada di level yang sama .

now , buntu nk truskn STAM or not . istikharah the best way because Allah knows everything . Wamakaru wamakarullah , Wallahu khairul maakirin . Serahkan segalanya pada Allah . inshaAllah , apa yang Allah takdirkn untuk kita adalah yang terbaikkk .

senyum n husnuszhon sentiasa n redha dengan segala ktntuan .

semoga khidupan kita sntiasa diredhai Allah .

-Al-Hamra'-