Posts

Showing posts from October, 2011

♥~♥ Cinta Luar Biasa... ♥~♥

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.. Kaifa iman?? moge2 nye bertambah yep... insyaAllah.. hari ni ana nak kongsi sesuatu ngan kamu semua... sekadar perkongsian.. n diharapkan ianya bermanfaat... petikan ini diambil dari blog pakar cinta..
bce ea.. insyaAllah ianya bermanfaat... may Allah bless...




Cinta luar biasa.. Cinta seorang Kekasih kepada umatnya.. Hingga pada hembusan nafasnya yang terakhir.. Lidah Rasulullah menuturkan tanpa henti.. Ummati.. ummati.. ummati..
Cinta luar biasa.. Kisah cinta Handzalah.. Meninggalkan isteri di malam pernikahan.. Lantaran menyahut seruan jihad.. Akhirnya syahid di medan perjuangan..
Cinta luar biasa.. Seteguh kasih Khadijah.. Tak pernah jemu memberikan sokongan.. Rela mengorbankan segala kemewahan.. Di saat Rasulullah dan Islam dipinggirkan. . 
Cinta luar biasa.. Kisah kesetiaan Abu Bakar.. Kasih seorang sahabat yg tiada tandingan.. Insan yang sentiasa membenarkan. . Sewaktu kata-kata Rasulullah dipersendakan. .
Cinta luar biasa.. Kisah ketabahan Hajar.. Ditinggalkan di …

Jangan menitiskan air mata kerana video ini....flv

Image
Bismillahirrahmanirahim..
Assalamualaikum...
dah lame x update blog kan??
seperti yang kamu semua tahu yang ana ngh exam...
ingtkan x nak update, tpi memikirkn post bln ni sket sgt...update jugkla walaupun cme perkongsian sahaja...
moge bermanfaat kepada kita semua..
dh tgk x video kt ats 2????
arini ana cume berkongsi video kt atas 2 jer...
sedikit perkongsian daripada Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin..


tgklah ye.. insyaAllah ade manfaatnye...




sumber: youtube


p/s :




video di atas ana cume berkongsi sahaja...ingtkan x nak update tpi update jugk..heheh...walaupun ngh exam...insyaAllah video ini bermanfaat kepada kite semua..dan ingatlah bahawa INNALLAHMA'NA...doakan ana ngn kawan-kawan berjaya dalam imtihan yang sedang berjalan ini ye...insyaAllah,.. kami akan berjaya...may Allah bless us...:)

♥~♥ No Couple Before Akad ♥~♥

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...
Kaifa hal wa iman??


Kerana Indahnya Ukhuwwah Itu.. (cerpen)

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
Hari ni nak kongsi satu cerpen berkenaan ukhuwwah....
Bacelah yer...                              
Moga ada manfaatnya..insyaAllah...
May Allah Bless You...


Langit pada malam itu sungguh tenang. Kedengaran sayup alunan suara membaca al-quran. tiba-tiba matanya melirih kepada satu ayat.


“Adapun orang-orang beriman sangat besar cintanya kepada Allah.”
[QS al-Baqarah, 2:165]


Dia merasakan dia memerlukan ketenangan. Dia sedang diuji dengan ujian.
"minta encik bawa bersabar. encik menghidap penyakit barah otak. kami harap encik masih teruskan rawatan encik. jangan putus asa, InsyaAllah mampu sembuh"

masih terngiang-ngiang perbualannya bersama doktor pagi tadi. Hatinya runtun mendengar khabar buruk itu.bacaan nya diberhentikan kerana terlampau sedih.

"ehem"

zuhayri tersengih sambil menyandarkan dirinya ke dinding.

"boleh dibantu" soal Faisal bertanya sambil perlahan-lahan memalingkan dirinya ke arah zuhayri. Dia tahu , pastinya Zu…